ساختار PoE در این ساختار دو المان وجود دارد که عبارتند از منبع تغذیه ( Power source (PSE و تجهیزاتی که از این امکان استفاده می کنند یعنی (Powered Device (PD منبع تغذیه موظف به تامین توان مورد نیاز تجهیزات میباشد. به طور مثال Access Pointها در شبکههای بیسیم و تجهیزات IP Phone از مصرفکنندگان توان محسوب میشود.
با استفاده از استاندارد مصوب IEEE 802.3af میتوان با استفاده از فناوری PoE به تجهیزاتی که توانی
معادل ۲۱٫۹۵ w احتیاج دارند، از طریق خطوط ارتباطی دیتا برق رساند.
برای ارائه توان مورد نیاز تجهیزات لازم است ابتدا تمهیداتی اندیشیده شود تا از بروز اشکال در سیستم جلوگیری گردد. برای جلوگیری از بروز خطا ابتدا لازم است وسیلهای که نیاز به توان دارد شناسایی گردد. به همین منظور مکانیزمهایی در استاندارد مربوطه برای نحوه تشخیص وسیله مشخص گردیده است. پس از شناسایی وسیله موردنظر و تامین توان موردنیاز، سیستم باید بتواند به محض خروج آن وسیله از شبکه، توان ارائهشده را قطع نماید.
توان مورد نیاز تجهیزات در تکنولوژی PoE به دو روش قابل ارائه است. در روش اول میتوان توان موردنیاز را از طریق یکی از سوییچهای اترنت درون شبکه که دارای قابلیت ارائه توان با استفاده از تکنولوژی PoE میباشد، ارائه نمود. همانگونه که در شکل ۱ دیده میشود هیچگونه وسیله اضافی دیگری موردنیاز نمیباشد و تجهیزات PD مستقیماً به سوییچ اترنت متصل می گردند.
در روش دوم با استفاده از یک Power Hub این توان تامین میگردد. شکل ۲ این روش را نشان میدهد. همانگونه که دیده می شود، برای ارائه توان مورد نیاز PDها به یک واسط که دارای قابلیت ارائه توان بر روی خطوط اترنت میباشد نیاز داریم.
نکته مهم در هر دو روش، محدودیت ارائه خدمات در آنها میباشد. در روش اول که برای ارائه توان از هیچ واسطی استفاده نشده است و تجهیزات مستقیماً به سوییچ متصل شدهاند میتوان از کلیه واسطهای
۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ Base – T برای تامین توان استفاده نمود. اما در روش دوم به علت استفاده از Power Hub برای ارائه توان فقط می توان از واسطهای ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ Base – T کرد.